понеділок, 2 листопада 2015 р.

Що потрібно сучасній дівчині? Міфи та істина 

У цьому повідомленні хочу поділитись з Вами, шановні читачі, інформацією про стереотипи, якими живуть або можуть жити сучасні дівчата. Думаю, що це звернення буде корисним не лише для представниць прекрасної половини людства, але й для хлопців також. Адже багато юнаків, чоловіків не розуміючи поведінку жінок, задають собі запитання "Чого хоче дівчина?", "Що потрібно сучасній дівчині?" та ін. Я наведу не ввесь перелік міфів та істин, лише основні та найбільш популярні, але також  навчу розуміти що є міфом, а що істиною. Отож, розпочинаємо.

Міф 1. Кожна дівчина повинна вийти заміж та народити дітей, адже це головна ціль жінки у житті. Саме таку думку могла чути кожна дівчинка ще з ранніх літ. "Підібрати достойну кандидатуру", "Вийти щасливо заміж", "Жіноче щастя", "Радість материнства" та інші подібні слова.
Думаю, що якщо це чути постійно, постійно піддаватись масовому впливу телебачення та оточення, то наслідок лише один - дівчина, яка з 18 років не одружується або не думає про це, піддається ризику бути нещасливою, адже ОДНА НАЙОСНОВНІША ЦІЛЬ її життя недосягнута. Це міф.


ІСТИНА полягає у тому, що КОЖНА ДІВЧИНА ЦЕ ОСОБИСТІСТЬ, з своїм темпераментом, характером, мріями та цілями на життя. Так як кожна дівчина бачить своє життя, так і є правильно. Тому якщо ви просто не хочете заміж - то цього достатньо, щоб не одружуватись. Якщо ви хочете заміж - одружуйтесь. Головне, щоб це не було тому, що всі вже одружились, або щоб від вас відстали з питаннями про сім'ю, або тому, що дівчина чекала на одруження все життя і тут перший зустрічний хлопець зробив пропозицію руки та серця. Зрозумійте мене правильно, я не критикую ні дівчат, які хочуть заміж, ні дівчат, які не хочуть заміж. Я критикую нав'язану думку, що ніби головне в житті дівчини - це вийти заміж, що успішна жінка тільки в шлюбі. Критикую її за те, що це не правда, що найчастіше саме через шлюб жінка переживає багато болей, проблем та розчарувань. І ця неправда руйнує життя багатьох молодих дівчат, які вважають себе нещасливими чи неуспішними, бо не вийшли заміж. Якщо вам завжди говорили, що головне добре вийти заміж, то я буду перша людина, яка скаже, що в житті не головне вийти заміж.

Міф 2. Для щастя дівчини необхідний хлопець чи сексуальний партнер. Це ще один стереотип, міф, жорстока неправда, яка робить життя дівчат нестерпним, бо ніби то вони повинні відповідати цьому. Хоча, хто задав ці стандарти? Чому ціле покоління виховується з цією думкою в голові? Якщо б це було правдою, то жодна дівчина не переживала б моменти щастя та радості ні разу в житті, до зустрічі з хлопцем. А зустрівши його, була б лише щасливою. Абсурд, правда?
Ще один страх, побудований на цьому стереотипі "для здоров'я дівчині необхідно жити сексуальним життям" або страх "залишитись старою дівою". Це знову ж таки абсурд, адже дівчина значно більшому піддається ризику, коли починає жити статевим життям, це стосується фізичного (венеричні захворювання, структурні зміни ДНК, телегонія та ін.), психічного ( можливі різноманітні зриви, депресії, почуття використаності та непотрібності, проблеми з самооцінкою та ін) та духовного (конфлікт з совістю) рівнів.

ІСТИНА в тому, що кожна людина може навчитись бути щасливою сама. Вона просто зобов'язана це зробити. І лише потім подумати, чи зможе вона ще когось зробити теж щасливим. Як сказала колись Матір Тереза "Дати може той, хто має", а отже і щастям можна поділитись, якщо ти вже його маєш. Не можна завдяки відносинам з хлопцем чи дівчиною вирішити свої внутрішні, душевні чи духовні питання. Це лише ускладнить все. Є частина , яку кожна людина повинна зробити самостійно (наприклад, стати цікавою для себе, знати себе, самореалізовуватись, не бути залежною ні від чого і ні від кого та ін). І є частина, яку роблять партнери, вносячи свою лепту в стосунки. Стосунки потрібно будувати, будучи щасливими людьми, а не будувати стосунки, щоб стати щасливими через них.
Сексуальне життя, випадкові сексуальні контакти лише ускладнюють все, роблять цінність дівчини в її очах мізерною. До того ж доведено, що дівчина, яка почала жити статевим життям, при цьому це не її чоловік, не стабільний партнер, переживає значно більше стресів, переживань і схильна швидше старіти. Тому дівчата, будь ласка змініть свою думку стосовно сексуального життя, перестаньте себе розмінювати та дозволяти собою користуватись. Ви цінні не тому, що можете з кимось переспати ( це можуть зробити усі представники тваринного світу), а тому, що .... От знайдіть свою ізюминку, задайте собі питання, чому ви народились дівчиною? що ви можете змінити в житті, як дівчина? за що вас повинні пам'ятати, любити і поважати? Знайдете відповіді на ці питання і вам не захочеться спати з хлопцями просто так, а останні дуже цінуватимуть вас і ваш стиль життя.

Міф 3. Зовнішність, врода - головна зброя жінки. Як я уже казала, жінка це в першу чергу особистість, людина, а потім це жінка. Тому твердження про зовнішність, красу це заманливі приманки індустрії моди та салонів краси. Інакше, невже жінка у немолодому віці, коли її краса вже не така, як була раніше, не може бути сексуальною, впливовою, успішною і такою, від якої погляд неможливо відвести. Звичайно, що може. Тому, дівчатка, забуваємо про безкінечні дієти, які ведуть до розладів та анорексії, про комплекси стосовно свого тіла, форм грудей, носа, обличчя і т.д. А згадуємо про спорт, правильне харчування, вироблення стилю одягу, зачіски, манікюру. Ви перші, хто повинні полюбити себе і своє тіло. Ні один салон вас так не любитиме, а лише використовуватиме ваші комплекси, щоб ще більше заробити. Позбавтесь комплексів стосовно зовнішності.

ІСТИНА  в тому, що кожна дівчина унікальна і нема подібних між собою дівчат. Але чомусь всі хочуть "підігнати" себе під загальноприйняті стандарти 90-60-90,та ін. Зовнішність важлива, але не основне. Зовнішність це завжди вираження внутрішнього стану. Якщо всередині все окей - значить це обов'язково буде помітно ззовні, і навпаки. Вкладаючи у свою зовнішність, підтримуючи свою красу, дорогі леді, дівчата, незабувайте, що у вас є душа, розум, таланти. Тоді твердження "гарна ззовні - пуста всередині" буде не про вас.

Міф 4. Жінці не потрібно будувати кар'єру чи професійно зростати. Цей міф тісто переплетений з першим, а для чого працювати чи будувати кар'єру, якщо дівчина вийде заміж і буде будувати сім'ю? Тоді можливо й освіту вищу дівчині не потрібно? Це повна нісенітниця. Не можна покладати своє невігластво, неосвідченність на плечі іншої людини. Сім'я це лише частина життя жінки, а ще є її покликання, доля, ціль. Саме те, чим вона займається до одруження і воно приносить їй задоволення і саме те, чим вона займатиметься після виходу з декретної відпустки. Погодьтесь, що повинно бути чим займатись.

ІСТИНА полягає в тому, що жінки можуть вирішувати дуже багато питань у суспільстві, бо вони бачать життя по-іншому, ними керують інші почуття, в них домінують інші риси характеру. Саме тому жінки дуже потрібні, саме завдяки жінкам світ стає гарнішим і добрішим. Статистика показує ще й те, що жінки здатні досягати вищих результатів, ніж чоловіки. Цю інформацію я не наводжу для зловтішань або приниження чоловіків, а для того, щоб кожна жінка прагнула реалізації та незалежності, щоб ніхто не зміг сказати, що жінка нічого без сім'ї не варта, що нічого не досягла, щоб жінка була захищена та самодостатня.

Міф 5. Хлопця можна втримати, якщо переспати з ним. Багато дівчат задаються питаннями: :Як втримати біля себе хлопця?", "Як не розчарувати очікування хлопця?" та ін. Якщо у вас виникають такі питання, то знайте, що хлопця ніяк не можна втримати, він все рівно піде, коли захоче, а коли отримає те, що хоче, піде швидше. Так само, як і страх розчарувати хлопця є безпідставним, бо саме переспавши ви розчаровуєте хлопця. Як тільки ви піддались на його умовляння, він перестає вас розцінювати як свою дівчину, як половинку, як свою майбутню дружину. Ви стаєте для нього не цікавою.

ІСТИНА  - якщо хлопець пропонує секс, він злодій, бо він готовий забрати у вас цноту, час, душевні переживання, близькість, можливо здоров'я, а в замін нічого не дати, ніяких гарантій, ніякого захисту. Він може піти в будь-яку хвилину. Дівчата, не обдурюйте себе, секс для одружених людей. Якщо вас постійно умовляють до того, щоб переспати - ви повинні одразу попрощатись з цією людиною, а при подальших умовляннях з його сторони - написати заяву в міліцію. Не жартуйте з цим. Кожна дівчина достойна хлопця, який буде чекати її до одруження, поважатиме і берегтиме її чистоту, в однаковій мірі, як і хлопці хочуть в дружини цнотливих дівчат.

Міф 6. Якщо він б'є, ревнує - значить любить. Цей міф з давніх давен підтримується прагненням жінки щоб біля неї був хоч якийсь чоловік. Вся проблема в слові "хоч якийсь", а отже здатний бити, принижувати, гвалтувати, забороняти що-небудь і т.д. Не має сенсу терпіти ні заради чого, ні заради дітей, ні заради родичів і сусідів. Бо всім оточуючим байдуже, якщо вони бачать ваші синці чи чують крики і не викликають поліції, а для дітей значно більша травма, коли вони бачуть насилля в сім'ї і стають, найчастіше, його жертвами, ніж розлучення батьків.

ІСТИНА в тому, що якщо ваш хлопець чи чоловік вас б'є чи принижує - то він нелюбить вас. Попрощайтесь з ним. Ви не заслужили такого ставлення. Якщо вас вдарив чи принизив ваш хлопець, попрощайтесь з ним, і ні в якому разі не думайте, що зміните його. Люди міняються, коли самі цього хочуть. А ревнощі, це не ознака любові, це ознака недовіри.

Міф 7. Головне, щоб у нього були гроші, достаток. Хоча жити, спілкуватись, ростити дітей, вам доведеться з людиною, а не з гаманцем. Відомо, що багато чоловіків, які всього досягли в життісамостійно, схильні знущатись на своїми обраницями, так як вони не звикли чути "ні" - вони заставлятимуть робити усе, що їм хочеться. При цьому задарюватимуть дорогими подарунками і будуть готові змінювати дівчат на нових і нових. 
Дорогі дівчата, створіть собі певні стандарти і вимоги до хлопця, якими рисами він повинен володіти, які звички мати. Подумайте, щоб ви могли терпіти в чужому характері, а що ні. Гроші у хлопця це добре, бо це вираження його самодостатності та зрілості, але не лише гроші повинні керувати Вашим вибором. 

ІСТИНА в тому, що вибирайте особистість, а не матеріальний достаток. Якщо ваш обранець працьовитий, цілеспрямований, турботливий і відповідальний - заробити він зможе і на вас, і на себе, і на сім'ю. Дівчата, якщо вам роблять дорогі подарунки чи навіть прості подарунки, але це заважає вам визнаяитись з вибором чи вас купляють ці жести уваги. Краще відмовтесь від подарунків, ніж виберіть не того.

Ось такі 7 міфів я постаралась розвіяти в своїй статі. Наостанок, скажу, що міф - це те, що руйнує, те, що заставляє ламати себе, переступати через свою совість, це те, що нав'язується ззовні. Істина це те, що співзвучно з вашою совістю, те, що допомагає вам розвиватись і ставати кращими. Тому, навіть якщо я не перерахувала усі міфи, думаю, що ви зможете самі зрозуміти що є міфом у вашому житті, як його розвіяти і що зробити, щоб була істина. Завжди чекаю ваших листів та відгуків.


З повагою, Оксана Бенберя.

Немає коментарів:

Дописати коментар